Premies voor hernieuwbare energie.

DOE MEE!

Wist je dat nieuwbouwwoningen vanaf nu een vooropgesteld deel van hun energie moeten kunnen halen uit hernieuwbare bronnen? OF ze moeten nog 10% energiezuiniger zijn dan de wettelijke norm.

Concreet betekent dit dat heel wat nieuwe woningen een zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen of pelletketel zullen hebben. Wil je even goed doen als je buren die binnenkort grondig renoveren of bouwen, kies dan ook voor hernieuwbare energie.

Premies lokale overheden. 

Sommige provincies en gemeenten doen ook hun duit in het zakje. Ga dus zeker eens informeren bij je gemeente, of check www.energiesparen.be/subsidies .

Verzilver je investering.

Bewaar je facturen goed en vraag aan je vakman om er zeker en vast de prestaties van je installatie op te vermelden, net als het adres van de woning waar je de werken laat uitvoeren. Voor een warmtepomp vermeldt de factuur het merk en het type, het compressorvermogen of het geïnstalleerd gasvermogen en de COP. Voor een zonneboiler vermeldt de factuur het merk en type, het aantal m² collectoroppervlakte en het aantal liter van het opslagvat.

Wil je je woning verkopen of verhuren, dan moet een EPC-deskundige namelijk een energieprestatiecertificaat opmaken van je woning. En met die gegevens kan hij er voor zorgen dat jouw woning een betere score krijgt, en dus beter in de markt ligt!

Download de folder van Bouwunie over hernieuwbare energie
via deze link Folder Hernieuwbare Energie.

Reacties zijn uitgeschakeld.